Nieuwe naam!

Sommige dingen in het leven zijn niet/lastig te begrijpen totdat het je zelf overkomt. Dat is precies wat ik ervaren heb met het ontvangen van een nieuwe naam. Ik heb nooit begrepen waarom mensen hun naam wilden veranderen en al helemaal niet in een ‘vreemde’/spirituele naam. Maar nu heb ik zelf een nieuwe naam ontvangen en op de een of andere manier voel ik dat het klopt. Ik voel dat het me zal helpen nog meer in mijn kracht te gaan staan en om echt helemaal mijn ‘Ware Zelf’ te zijn. Dit klinkt misschien nogal vaag/zweverig, dus ik zal het proberen uit te leggen.

De klank van een naam, of de trilling/vibratie, creëert een bepaald gevoel, een bepaalde verwachting, misschien zelfs een bepaalde ‘rol’. Als je een naam hoort, krijg je meestal meteen een beeld van hoe deze persoon zal zijn. De frequentie van een naam bevat dit beeld en de verwachting die je ervan hebt. Steeds opnieuw bij dezelfde naam genoemd worden beïnvloedt die persoon op een heel subtiel level. Dit is precies de reden waarom sommige mensen nooit bij hun volledige naam genoemd worden, maar altijd bij een bijnaam, omdat de klank van hun naam niet overeenkomt met hun persoonlijkheid.
In mijn geval wordt ook nooit mijn volledige naam ‘Sandra’ gebruikt, maar altijd ‘Sannie’ of ‘San’ of iets wat niet verbonden is met mijn naam zoals chica, ‘guapa’, maat, zusje.

Nu ik al een tijdje in Ibiza woon, ontmoet ik steeds meer mensen die een nieuwe naam hebben aangenomen of die een nieuwe naam ontvangen waar ik bij ben. En elke keer zie ik weer dat deze nieuwe namen, hoe ‘vreemd’ ze soms ook klinken in het begin, altijd passen bij de persoon die ze ontvangt. Ik kan echt zien hoe deze nieuwe naam mensen helpt om zich te openen, om oude gewoonten en patronen los te laten die onderdeel waren van hun oude naam/identiteit en hoe mooi dit hele proces is! Ik begon me af te vragen of ik ooit een nieuwe naam zou krijgen, maar ik voelde er niet veel voor om een ‘vreemde’ naam aan te nemen…

Tegelijkertijd besefte ik steeds vaker dat ik me niet echt verbonden voelde met mijn volledige naam ‘Sandra’ (omdat niemand thuis me zo noemt), maar om mezelf direct te introduceren als ‘Sannie’ of ‘San’ bij nieuwe mensen voelde ook niet goed. Toen ik in november een channeling ontving van Solara An-Ra waarin gezegd werd dat ik een nieuwe naam zou ontvangen, was ik vooral heel nieuwsgierig! Ze vertelde dat het een ‘normale’ naam zou zijn, iets wat ik al eerder gehoord had, bijvoorbeeld ‘Saskia’. (‘Toevallig’ dat ze precies dit als voorbeeld nam – uit alle mogelijke meisjesnamen – omdat mijn ouders me Sandra of Saskia hadden willen noemen!) Ik zou mijn naam zelf ontvangen in een geschreven channeling, al vrij snel, en ik zou m’n nieuwe naam echt GEWELDIG vinden.

In december heb ik tijdens een geschreven channeling de naam ‘Anna Sofia’ doorgekregen en ik vond ‘m inderdaad super! Na een hele duidelijke bevestiging via allerlei mooie ‘toevalligheden’ ben ik deze naam gaan gebruiken. Het was al snel duidelijk dat ‘Anna’ slechts een tijdelijke naam zou zijn, voor een periode van openen en tot bloei komen, voordat ik mijn volledige (‘vreemde’) naam zou ontvangen. Dus ik heb toen besloten deze naam nog niet met iedereen te delen, om het niet nog ingewikkelder te maken.

Tijdens onze reis door Egypte ben ik veranderd. In slechts 10 dagen heb ik zoveel geleerd, losgelaten, gehuild, geopend, ontvangen – zoveel meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden! Toen Solara aan het einde van onze reis zei “Ik denk dat dat het einde is van ‘Anna’ nu”, wist ik dat ze gelijk had. Dus toen er later die week in Solara’s channeling de volledige naam ‘Ankhana’ doorkwam, was ik niet verbaasd. De naam bevat nog steeds de ‘An’ en ‘na’ klank, en verbindt me tegelijkertijd met de ‘ankh’ (Egyptisch symbool voor ‘onsterfelijkheid’/‘eeuwig leven’). Super!

Ik voel dat het voor mij de juiste tijd is om deze nieuwe naam aan te nemen en door dit te doen kies ik heel bewust voor een weg van dienstbaarheid, voor het delen van mijn liefde en mijn licht en om anderen te ondersteunen op hun weg. En zo zal het zijn!

Love & Light,
Ankhana Sofia

PS: Ik begrijp heel goed dat je waarschijnlijk tijd nodig hebt om gewend te raken aan mijn nieuwe naam, de makkelijkste manier is om mijn naam in je telefoon meteen aan te passen, zodat elke keer als je iets van mijn ziet, je meteen mijn nieuwe naam ziet. Ik zal mijn Facebook en emailadressen ook veranderen over de komende weken/maanden. En op een gegeven moment komt het als vanzelf…

2 thoughts on “Nieuwe naam!

 1. Bep

  Lieve Ankhana Sofia,
  Heel bijzonder en interessant om dit te lezen.
  Ik moest even aan jouw moeder mijn zus denken,( Annie)
  Misschien heeft zij je in die richting gestuurd.
  Als ik het zo lees voel jij daar helemaal happy mee, mooi toch.
  Veel liefs

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.