Ik wil mensen helpen!

Ik wil mensen helpen! Dit heeft er eigenlijk altijd al wel ingezeten. Vanaf mijn opleiding Creatieve Therapie Drama tot in al mijn verschillende baantjes in de horeca, kinderopvang en voor mijn eigen backoffice bedrijfje. Toch kon ik nergens echt vinden wat ik zocht. Toen ik een aantal jaar geleden door een Reiki sessie terug werd gebracht bij mijn gevoel, besefte ik ineens dat ik veel te veel vanuit mijn hoofd leefde en te weinig vanuit mijn hart. Ik probeerde steeds wel geschikt werk te vinden, of te creëren in de vorm van een eigen bedrijf, maar echt iets vinden waar ik blij van werd lukte me niet. Na een tijdje was de uitdaging weer weg, miste ik het plezier in mijn werk. Meerdere keren ben ik op zo’n moment voor lange tijd naar het buitenland gegaan, waar ik me altijd voornam om terug in Nederland de dingen te blijven doen die me op reis zoveel plezier gaven. Eenmaal terug in Nederland vervaagde dat gevoel altijd weer en zat ik weer in een patroon van doen wat ‘moet’, ‘hoort’ of ‘verwacht wordt’. Onnodig om te zeggen dat dat meestal niet was wat ik wilde, waar ik blij van werd of wat m’n hart me ingaf…

De bovengenoemde Reiki sessie is voor mij het startpunt geweest om te beginnen met meer te leven vanuit mijn hart, ik heb een aantal dingen losgelaten en ben mijn leven anders in gaan delen. Ik ben zelf een Reiki cursus gaan volgen en heb mijn eigen praktijk opgezet. Naast mijn ‘gewone’ werk, had ik nu ook mijn eigen werk waar ik intens van kon genieten! Elke sessie was weer bijzonder en ik was zó blij te leren dat ik dus ook geld kon verdienen met iets wat me zoveel voldoening kon geven. Werk was voor mij voornamelijk een noodzakelijk kwaad geweest, hoewel ik het op veel plekken ook goed naar mijn zin heb gehad, ik haalde er geen of weinig voldoening uit. Dit is veranderd met de start van Love & Light Healingcenter, waar ik nog steeds ontzettend van kan genieten. Ik heb in de loop van de jaren een hoop bijgeleerd. De Reiki die ik geef is overgegaan naar een eigen vorm van Healing, ik doe inmiddels ook kaart readings voor anderen (waar ik het eerst alleen voor mezelf deed), ik doe 1-op-1 coaching en heb IQM geleerd. En nu komt de volgende stap waar ik ontzettend veel zin in heb: mijn online programma om anderen te helpen te leven vanuit hun hart!

De afgelopen jaren zijn voor mij een zoektocht geweest, een lange weg met een hoop ups en downs om terug te komen bij mijn gevoel en daar ook naar te handelen. Ik heb ontzettend veel geleerd door allerlei workshops, cursussen, boeken en video’s die ik bestudeerd heb en ik leer nog steeds dagelijks bij. Inmiddels heb ik in mijn leven een manier gevonden om me elke dag opnieuw te verbinden met mijn gevoel en vanuit daar de keuzes te maken die voor me liggen. Hierdoor is mijn leven er heel anders uit gaan zien! Soms is het pittig, intens, maar ik heb vooral weer het gevoel dat ik lééf, ik voel weer, en ik geniet met volle teugen!!
Om mij heen zie ik veel mensen die tegen hetzelfde aanlopen als ik een aantal jaar geleden, ik krijg ook vaak te horen “Durfde ik ook maar zo naar mijn gevoel te luisteren”, “Ik ben jaloers hoor, wou dat ik dat ook zou doen”. Deze mensen wil ik nu gaan helpen! Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om uit het veilige, vaste patroon te stappen, maar ook hoe ontzettend fijn het voelt als je echt weer gaat luisteren naar je gevoel. Ik weet hoe lastig het kan zijn om een keuze te maken die niet ligt in de lijn der verwachtingen, die mensen om je heen misschien niet (direct) zullen begrijpen, maar ook hoeveel gelukkiger je ervan wordt als je luistert naar dat stemmetje van binnen dat zegt dat je eigenlijk iets anders wilt. Ik weet hoe spannend het is om uit je comfort zone te stappen, maar ook hoeveel moois het je kan brengen! Kortom: ik weet wat het is om te Leven vanuit je hart!

Om anderen hiermee te helpen heb ik een online programma gemaakt, waarvan op maandag 3 juli de try out start. Deze try out duurt 4 weken en richt zich helemaal op wat de deelnemers nodig hebben. Ik weet welke informatie en ‘tools’ ik wil delen, maar hoe het programma er precies uit zal zien wordt bepaald door de vragen en wensen van de deelnemers. In ieder geval ben ik dagelijks beschikbaar voor het beantwoorden van vragen of het geven van advies, geef ik je regelmatig een leuke, uitdagende opdracht mee en heb je minstens 2 keer per week de kans om direct dingen aan mij voor te leggen tijdens een Facebook live. Ik ga je helpen in die 4 weken weer echt verbinding te maken met je hart, te luisteren naar je gevoel en concrete stappen te formuleren (en ook te nemen!) naar een gelukkiger leven!

Ik heb er ontzettend veel zin in. Doe je mee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.