Gevoelig voor energie

Zowel in mijn praktijk als daarbuiten merk ik dat steeds meer mensen zich ervan bewust worden dat ze gevoelig zijn voor energie en (nog) niet goed weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Ik deel graag mijn ervaringen en bevindingen op dit gebied, in de hoop dat ik er iemand mee kan helpen!

* Gevoelig voor energie
Hoe weet je of jij gevoelig bent voor energie? Veel mensen weten het onbewust al langer, maar leggen niet direct de link met energie. Dit gebeurt vaak bij mensen die heel nuchter zijn, niet ‘geloven’ in energie, “dat wat je niet ziet, is er niet”. Vaak is er iemand voor nodig die je erop wijst, of een artikel wat je leest, waardoor de stukjes ineens op zijn plaats vallen…

Kom je soms helemaal uitgeput terug van een verjaardag, terwijl daar geen duidelijke reden voor is? Ga je vol energie naar die ene vriend(in), heb je een gezellige avond, maar kom je helemaal ‘leeg’ weer thuis? Kan je in een groep of menigte ineens het gevoel hebben dat je er niet meer bent, dat je ‘uitzoomt’, in een soort bubbel zit? Vind je het moeilijk je aandacht bij een gesprek te houden omdat je je plotseling heel ‘hol’ voelt? Ben je soms ineens emotioneel, maar heb je geen idee waarom? Loop je continu te gapen als je ergens binnenkomt, hoewel je toch genoeg slaap hebt gehad?

Dit zijn allemaal tekenen dat je energie van anderen oppikt en/of energie ‘lekt’. Hieronder mijn ervaringen in hoe je hiermee om kunt gaan.

* Gouden ei / schild
Wanneer je je ervan bewust bent dat je gevoelig bent voor energie, kan het handig zijn je energetisch ‘af te sluiten’ voor je bijvoorbeeld naar een verjaardag of de stad in gaat. Wat ik zelf vaak gebruik is een ‘gouden ei’ of een schild.

“Ga jij maar even lekker in je ei zitten” zeggen vriendinnen van mij wel eens grappend als ik iets zeg over een teveel aan prikkels, maar het is wel een snelle en makkelijke manier om je af te sluiten van negatieve invloeden van buitenaf. Het idee is simpel: je stelt je voor dat er om je lichaam heen een heel groot ei bevindt en dat alle negatieve invloeden van buitenaf afketsen op de buitenkant van het ei en zo niet bij jou kunnen komen. Hoe je dit ei vormgeeft – alleen in gedachten, door het af te tekenen met je handen, doorzichtig of gekleurd – is helmaal aan jou. Zelf merk ik dat het voor mij helpt als ik het ei vul met wit of goud licht, als extra bescherming.

Een schild werkt in principe hetzelfde, alleen de vorm verschilt iets. Denk eraan dat je niet alleen je voorkant beschermt. Mocht je erin geloven, kan je Aartsengel Michaël vragen je te helpen om je te beschermen en af te sluiten tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Ben je ervan bewust dat je met je ei of schild je alleen wilt beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en tegen het lekken van je eigen energie, maar dat al het andere er gewoon doorheen mag komen en gaan. Zo voorkom je dat je je helemaal afsluit!

*Kristallen/edelstenen
Ik zou hierover een blog apart kunnen schrijven (dat komt een andere keer!), maar in het kort: kristallen en edelstenen kunnen energie opnemen en reinigen. Door een kristal/edelsteen in je huis te plaatsen of bij je te dragen (aan een ketting, armband of gewoon in je broekzak) kan je jezelf beschermen tegen negatieve energie. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, bij Chi (op de Boschstraat) of de Maretak (Van Goorstraat) in Breda kan je fijne stenen vinden! Ga gewoon op je gevoel af en kies een steen die je aanspreekt, vaak blijkt dan als je de beschrijving over de steen leest dat het precies is wat je op dat moment nodig hebt :)

*Luister naar je lichaam/jezelf
Word je al moe bij de gedachte aan dat ene feestje of kan je de energie niet opbrengen om je klaar te maken om de deur uit te gaan? Luister hiernaar! Misschien is het verstandig om een keertje een feestje over te slaan. Hoewel ik het in het begin heel lastig vond om iets te missen of om ‘zomaar’ af te zeggen, heb ik gemerkt dat als je eerlijk bent, je bijna altijd wel kunt rekenen op begrip van de ander! Als ik nu merk dat ik geen energie heb om ergens naar toe te gaan, zeg ik eerlijk dat ik even mijn rust nodig heb en er dus helaas niet bij zal zijn. Wanneer je dit prettig vindt kan je bijvoorbeeld ook voorstellen om een andere keer in kleiner gezelschap alsnog te proosten op de verjaardag (of wat de reden van het feestje/de bijeenkomst dan ook is).
Wat ik mezelf ook echt heb moeten leren, is dat als ik echt uitgeblust ben, het ok is om even een dutje te gaan doen. Door even te gaan liggen, m’n ogen dicht te doen en (als het lukt) even te slapen sluit ik mezelf even helemaal af van externe prikkels en laad ik weer op! Zo lukt het me soms om alsnog naar een feestje of iets dergelijks te gaan.

Mocht je een feestje/bijeenkomst hebben waar je echt niet onderuit wil/kan, zorg dan dat je van te voren goed eet, je je energetisch afsluit voor je erheen gaat, draag eventueel een kristal bij je en zorg dat je niet over je eigen grenzen heen gaat qua alcohol en de tijd dat je naar huis/bed gaat. Zo houd je het het langste vol!

* Afspoelen
Ben je ergens (geweest) en heb je het gevoel dat je andermans energie hebt opgepikt? Spoel het dan van je af! Als je je onderarmen/polsen even goed onder de koude kraan houdt, kan dat al een hele hoop schelen.
Mocht je zin en tijd hebben voor een douche, sluit dan even je ogen, laat het water helemaal over je heen komen en voel hoe alles letterlijk van je afspoelt en zo in het putje verdwijnt!

Heb je opmerkingen, tips of ideeën naar aanleiding van mijn verhaal, deel ze dan hieronder. Ik hoor ze graag! :)

*later toegevoegd* Oh… ik vergeet helemaal het werk te noemen! Als je heel de dag met veel verschillende mensen in aanraking komt of een collega hebt die heel negatief is, kan het werk ook echt een plek zijn waar je energie op leeg loopt. Goed om je hiervan bewust te zijn en je eigen maatregelen voor te nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.