Bring on 2016!

De eerste werkweek van het nieuwe jaar is aangebroken! De afgelopen dagen waren voor mij – zoals voor veel mensen – dagen waarop ik terugkeek op het oude jaar en plannen heb gemaakt voor het nieuwe jaar.

2015 was voor mij een heel bijzonder jaar, met een hoop onvoorspelbare gebeurtenissen. Eind december 2014 had ik heel impulsief besloten het aanbod om als au pair in Rio de Janeiro te gaan werken met beide handen aan te nemen. Mijn werk waar ik met hart en ziel van genoot was net opgehouden en ik wist even niet hoe ik verder moest. Dus toen ik voor 6 maanden naar Brazilië kon, heb ik meteen ‘JA!’ gezegd.

De eerste twee maanden van 2015 was ik nog in Nederland, maar met mijn hoofd zat ik al in Rio. Nog wel even goed genoten van carnaval in Breda met al mijn vrienden en vriendinnen, en op het allerlaatste moment (2 dagen voor vertrek) mijn eerste Reiki graad gehaald!

Eind februari was het zover en vertrok ik voor 6 maanden naar Rio de Janeiro. Wat een geweldige stad! Waar ik me normaal vaak niet prettig voel in grote buitenlandse steden, voelde ik me meteen thuis in Rio. De vorige au pair heeft me de eerste dagen mee op sleeptouw genomen en meteen een hoop van de stad laten zien. Na een paar dagen begon ik met werken. Het klikte goed met het gezin. De kinderen waren soms wat dwars, maar dat is niet meer dan normaal als je afscheid moeten nemen van een au pair die 7 maanden voor je gezorgd heeft en er ineens een nieuwe au pair is (ik dus) die weer net wat andere regels heeft.

De eerste maand ging goed, de tweede al wat minder… Ik voelde me niet op mijn plek. Niet in het huis waar ik woonde (ik woonde niet bij het gezin in), maar ook niet in het gezin. Daarbij was ik vaak zo uitgeput door het werk dat ik ook niet echt een sociaal leven had opgebouwd in Rio, waardoor ik me soms echt alleen voelde. Toen ik op een gegeven moment ergens de quote “Ask yourself if what you’re doing today is getting you closer to where you want to be tomorrow” las, wist ik het zeker: ik wil stoppen als au pair! Een lastige keuze, want ik had wel beloofd 6 maanden in het gezin te werken. En ik had ook echt geen idee wat ik dan wél wilde. Toch heb ik naar mijn gevoel geluisterd en de eerste kleine stap genomen: mijn werk als au pair opzeggen.

Als ik erop terugkijk ben ik zo trots op mezelf dat ik deze keuze heb gemaakt! Ik kon wel 100-en redenen bedenken om níet op te zeggen en maar 1 om wel op te zeggen, namelijk dat ik niet blij werd van het werk. Ik heb voor mezelf gekozen en dat is voor mij een grote stap vooruit. Het is een erkenning van mijn gevoelens en het handelen hiernaar. En dus loslaten wat ‘hoort’, wat andere mensen zullen denken en het ‘heus nog wel even vol kunnen houden’.

Uiteindelijk ben ik na 4 maanden in Rio de Janeiro teruggekomen naar Nederland, zonder dat ik precies wist wat ik hier wilde gaan doen. Wel had ik in Rio inmiddels mijn tweede Reiki graad behaald en al wat mensen Reiki gegeven, dus daar wilde ik zeker mee verder. Je hebt echter niet meteen een bloeiende praktijk, dus daar moest nog iets naast. Hoewel ik al meerdere keren weg ben gegaan uit de horeca, kom ik er ook steeds graag weer terug. Dus ik ben weer op zoek gegaan naar werk als serveerster. Wel wist ik dat ik niet meer in de avonden wilde werken en liever ook niet in de weekenden. Gelukkig vond ik al snel een lunchroom waar ik aan de slag kon en omdat bijna al mijn collega’s doordeweeks naar school gingen, hoefde ik vanaf september niet meer in de weekenden te werken. Ideaal!

Toch merkte ik dat ik nog niet helemaal op mijn plek zat… Dus toen ik op een dag de aandrang voelde om naar vacatures te gaan kijken (tegenwoordig luister ik hiernaar!), besloot ik even een kijkje te nemen op internet. Binnen een half uur had ik de perfecte baan voor mij gevonden! Een combinatie van gastvrouw en receptioniste, bij een bedrijf letterlijk bij mij om de hoek. Dit kon geen toeval zijn! Ik heb een enthousiaste brief geschreven en uit de ruim 200 inzendingen ben ik (samen met 1 andere vrouw) uiteindelijk aangenomen. Dus ik had op 31 december mijn laatste dag in de lunchroom en hopelijk daarmee ook mijn laatste dag in de horeca (ik word er geloof ik een beetje te oud voor haha).

Sinds de inschrijving van licht, lucht & liefde bij de Kamer van Koophandel halverwege juli heb ik al meerdere mensen in mijn praktijk mogen ontvangen. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag doen en dat het zo goed ontvangen wordt!

En dan nu… 2016! Deze week mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe baan, waar ik ontzettend veel zin in heb. Daarnaast hoop ik dat licht, lucht & liefde nog veel groter mag groeien! Voor mezelf heb ik een aantal wensen/doelen opgesteld voor 2016, waaronder mijn spirituele kant verder ontwikkelen. Ik ben altijd al gevoelig geweest voor energieën en ik wil hier graag nog meer over leren, zodat ik dit in kan zetten voor mijn praktijk. Omdat ik me hier lange tijd voor afgesloten heb, zal dit soms wel even spannend voor me zijn. Maar ik ben er klaar voor en hoop heel veel mensen hier mee te mogen gaan helpen!

BRING ON 2016!!! :)

Heb jij zelf belangrijke stappen gezet in 2015? Of wil je graag je voornemen(s) voor 2016 delen? Deel het dan hieronder! Ik wens iedereen een jaar vol licht, lucht & liefde en hoop dat ieders dromen (en meer) mogen uitkomen!! En als het even niet zo lekker gaat… ik sta voor je klaar!

Liefs, Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.